28 Şubat 2011 Pazartesi

Sevdigin Kızı Nasıl Etkilersın 6

Şimdi öncelikle olaya şöyle bakalım: Eğer her şey doğru gidiyor olsaydı senin bu kızla çıkıyor olman gerekirdi. Sen kızdan hoşlandığına ve hoşlandığın kız sana kanka gözüyle bakıyor olduğuna göre bir yerlerde bir yanlış oldu.
Bence sorunun temelinde en baştan bu yana doğru adımları atmamış olman yatıyor. En çok yapılan hatalardan birisi bir kızın senden hoşlanmasını sağlamak için ondan hoşlandığını belli etmeye çalışmaktır. Buradaki mantık “Eğer ben ona sevgimi belli edersem onu ne kadar çok sevdiğimi anlayacak ve o da bana karşılık verecektir” düşüncesinden ortaya çıkıyor. Ne yazık ki gerçek hayatta böyle hareket ettiğinde hep “Acaba kız benden hoşlanıyor mu? Bak böyle yaptım , o da böyle cevap verdi, evet evet, o da hoşlanıyor… Benden hoşlanıyorsa niye beni arkadaş olarak sevdiğini söylüyor?” gibi düşünceler insanın aklından geçer.
Bence iki yerde hatalı hareket etmiş olabilirsin: Ya kızdan hoşlandığını çok çabuk belli etmeye başladın, ya da atman gereken adımların zamanlamasında yanlış yaptın. Şimdi ikisine de bir bakalım.
Bir kıza senden hoşlanmasına fırsat vermeden ondan hoşlandığını belli etmeye başlarsan, olacak olan seni çantada keklik bir tip olarak görmesidir. Ve bunu ister istemez yapar, bu insan doğasıdır çünkü. Bizler elde edemediğimiz şeyleri isteriz, ve bir şeyi elde etmek çok kolaysa ondan saniyesinde vazgeçeriz. Bu durumda kontrol o kadar kızın eline geçer ki seninle oynayıp bir senden hoşlanıyormuş gibi bir seni sadece arkadaş olarak görüyormuş gibi davranabilir. Yani bunu bir oyuna çevirebilir. Peki eksik olan nedir burada? Kızın sana karşı bir çekim hissetmesi. Kitapta bu konuya derinlemesine girdim ve buna benzer durumlarda ne yapman gerektiğini detaylı açıkladım, çünkü bence bu konu gerçekten anahtar noktalardan biri.
İkinci durumdaysa, kız senden bir zamanlar hoşlanıyor olmasına rağmen sen atman gereken adımları atmadın ve dolayısıyla kız bekledi, bekledi, baktı ki hareket edemeyecek kadar cesaretsizsin, bu da senden ufak ufak soğumasına neden oldu. Bu konuya önceki bir emalımda da değinmiştim. Zamanlama gerçekten önemlidir.
Her iki halde de düşeceğin durum aynı. Yani uzun ve sıkıcı, gerçekleşmeyen bir sürü beklentilerle geçecek olan bir arkadaşlık süreci.
Sana iyi bir haber vermek isterdim, ama ne yazık ki seni arkadaş olarak gören bir kızın seni dahil ettiği kategoriden çıkmak gerçekten de o kadar kolay bir iş değildir. Bence yapabileceğin en iyi şey bu kızı bir süreliğine unutmak, kızlar hakkında doğru düşünce biçimini öğrenmek ve her adımda neler yapacağına net bir şekilde hakim olmak için çalışmaktır. Bunu yaptığında kız sendeki değişimi fark edecek, hayatına yeni giren kızları da gördüğünde seni kaybetmek üzere olduğunu hissedecektir. İşte o zaman kuralları değiştirdik demektir. Artık o seni elde etmesi gerektiğini düşünecek…
Açıkcası kitabımı okuyan herkesi getirmek istediğim nokta bu. Kararsızca bekleyip hayattaki en değerli şeyin olan zamanını kaybetmek bence yapılabilecek en kötü şey. Harekete geçenlerden her gün başarı hikayeleri alıyorum, çünkü onlar hayatlarının kontrolünü ellerine almaya karar verdiler ve en hızlı şekilde değişip hayal ettikleri hayata ulaşma yolunda ilerliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder